Stand up

Har kommit fram till att stand up är inte bara roligt, utan det väcker även massa olika tankar också (och ja, jag har tänkt på det tidigare också men nu skriver jag det:) )

Kollade på några klipp med Johan Glans från hans turné World tour of skåne där han tar upp något som jag finner väldigt intressant att sitta och fundera över när jag egentligen borde göra massa annat :P
Han tar upp hur jobbigt det måste varit att vara de första människorna, de provar ju allt för första gången och kan inte lära av någon annans misstag på samma sätt som vi. Han tog bland annat upp vad som var ätbart, vilka djur som är farliga och det här med att föda barn och se sambandet med hur det kom sig att man plötsligt gör det.
Tänk vad många människor som måste dött medan de provat saker som i sin tur lärt oss att inte göra samma sak. Typ äta bär eller svampar som är giftiga med mera.
Sådana här saker kan lätt få mig att förundras över hur man egentligen kom på saker från början. Till exempel en sådan enkel sak som att baka bröd. Vem kom på den idén? Vem överlevde för att berätta att vissa djur kanske man borde hålla sig borta ifrån? Vem tog initiativet att göra vissa djur tama? Hur kom man på saker från början egentligen?
Vi kan ju lätt bygga våra idéer på sådant som andra redan har sagt, försökt och funderat över. Vi bygger ofta vidare på andras idéer. Som "åh, det går fortare om man har en vagn att lasta allt på, men tänk om vagnen kunde rulla utan att vi drog i den", "vi kan sända radio, låt oss titta om vi kan visa bilder också" och så vidare.
Tycker som ni kanske märker att detta är sjukt intressant och kan filosofera såhär länge. Nu kanske jag även kan få med er att fundera lite över detta också:P

Här har ni klippet, han är ju bara så bra :)

http://www.youtube.com/watch?v=Yef24gzsa8k

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback