Plötsligt var det höst

Utan förvarning har hösten smygit sig på, det börjar bli mörkt tidigare på kvällarna och det är inte riktigt lika varmt ute längre.
Sitter här i studentrummet och kommer på mig själv med att längta tills hösten kommer på riktigt med alla vackra färger. Och även till vintern, snö!

Har kommit in i livet här nu, Nolle-P var fantastiskt roligt, och även slut för snart en månad sen (är bra på det här med uppdateringar:P). Nu har vardagen kommit och det känns helt okej, har klarat över en månad utan att få skörbjugg:P imponerande, och inte har man behövt gå hungirg heller, har lyckats med det där att handla mat:P
I skolan har vi haft grupparbeten så mycket att man bara vill spy på det, men nu är det åtminstone en vecka utan det vilket är väldigt skönt. Nu är det "bara" en hemtenta som ska skrivas till på fredag. Fick ut den nu på morgonen men har inte riktigt kommit in i det.
Blir väl bättre när man kommer igång.
För övrigt så är kursen vi läst nu riktigt flummig, men det beror väl på att det är svåra frågor det handlar om, svår definierade grejer det här. Men det är intressant i alla fall måsta man ju säga.
Fast det ska ändå bli lite skönt att läsa nåt med lite mer raka svar. Börjar första juridik kursen nästa vecka, det borde ju vara lite mer raka rör tycker man ju. Men man ver ju aldrig.

För övrigt så åker jag hem till södertälje när jag lämnat in tentan, ska bli kul att träffa folk där igen. Ska fira lite födelsedagar bl.a. Det kommer nog bli kul.

Aja, nu måste jag nog ta tag i tentan, så här kan man ju inte hålla på.

Önska mig lycka till ;)

Radiotjänst och TV-avgift

Jag vill inte vara en sån där jobbig typ som klagar på tv-avgiften att den är för dyr och allt sånt där.
Men helt allvarligt, kollade precis på deras hemsida för att kolla upp hur mycket det kostar när jag väl fått ner min tv hit, inte för att det är planerat snart men ändå.
Det kostar alltså 2076kr per år, för SVT, SR & UR. Public service, utan reklam. Det kanske inte är så mycket pengar egentligen, det kanske bara är jag som student som tycler att det låter svidigt, det är ju ändå nästan 200spänn i månaden. 
Det känns ju lite absurt faktiskt att betala så mycket för nåt man nästan aldrig använder bara för att man har möjligheten att göra det.
Jag ser faktiskt hellre lite kommersiell reklam om jag fick välja. 
Det är väl antagligen så att det är avgift för alla bara för att de osm utnyttjar kanalerna inte ska behöva betala så mycket mer, men ändå...
Bara för att man har en tv-mottagare ska man punga ut med en massa pengar till nåt man inte utnyttjar.
De har ingen bra motivering heller, det är nog mest det som stör mig faktiskt. hade väl varit mer okej om de kunde motivera det på nåt bra och trevligt sätt men nej...
En fråga som fanns på deras frågor och svar sida besvaras såhär:

>Jag tittar inte på SVT eller andra svenska kanaler, varför ska jag då betala tv-avgift?
- Vilka kanaler du väljer att titta på har ingen betydelse, har du en tv-mottagare ska du betala tv-avgift.

Eller varför inte:

>Jag använder enbart min tv till att titta på video och dvd, måste jag betala tv-avgift?
-Ja, enligt lag ska alla som har en tv-mottagare betala tv-avgift

Eller kanske:
>Jag bor i ett område där det inte finns någon täckning, måste jag betala tv-avgift?
- Ja, så länge du har en tv-mottagare ska du betala tv-avgift.

Visst jag tycker kanske att det låter som dåliga bortförklaringar, men om man faktiskt inte ens kan få in kanalerna och man ändå måste betala, känns det ju lite absurt. Och dessutom att de inte ger anledningen till varför man ska betala.
Aja, kände bara för att avreagera chocken liten av att summan såg så stor ut, men det är väl överkomligt. Jag menar behöver man inte betala för nåt annat utbud så är det väl rätt lugnt kanske, men dock vidhåller jag att det är absurt att betala för nåt man inte använder. Även fast jag själv kollar ibland så finns det ju faktiskt de som inte gör det, så bra utbud har de faktiskt inte :P
Det finns väl nåt positivt i att det finns kanaler utan kommersiell reklam också, men aja, nu har jag varit en sån där jobbig typ i alla fall. Ta mig inte alltid på för stort allvar bara. Har inte alltid jätte hållbara argument;)

Lite kul att Radiotjänst ringde förra veckan förresten, skulle höra varför jag inte anmält tv-innehav. Tjejen i telefonen lät ju inte jätte övertygad om att jag inte har en tv hemma, men det är ju sant i alla fall. Den står ju hos mamma i väntan på att få komma ner hit. Får väl se om jag får ett litet hembesök från dem så småningom^^ Det hade mamma fått fastän hon betalar och står med i deras register. Man vet ju aldrig, de verkar ju bra roliga :)

Nu vet ni att jag lever i alla fall :)