2007-09-29

Så var hösten här på riktigt då =) Tycker det är så fint på hösten, alla färgskiftningar i bladen och allt. Hösten är bara så mysig^^
Har varit ute i veckan och försökt ta några fina höstbilder men det blev ju inte så lyckat.. Ljuset var inte sådär jättebra så det blev inte många fina bilder där inte =( Inte som det såg ut i kameran i alla fall.. Träden som är så fina nu...

Annars så är allt bra, eller ja, jag håller på att bli lite sjuk men annars så =) Jobbade i veckan, det var kul. Barnen är så underbara där borta. Jobbade måndag - onsdag. Lite jobbigt bara, i söndags så såg jag när jag var på väg till Sthlm och Clara kyrka att mitt busskort skulle gå ut samma dag.. Hade ju då räknat med att det skulle gå ut när jag fick pengar i tisdags men så var ju då inte fallet.. Fick lov att betala med sms-biljett på måndagen och sen på tisdagen kunde jag köpa nytt busskort.
På tal om Clara så var jag ju där i söndags och då var det nån ryskkonferens som hölls där den helgen så det var en del folk där från Ryssland och det var ganska coolt faktiskt. En rysk präst höll inledningstalet och senare fick man höra lovsånger på ryska, det var lite kul att man kände igen många avdem också =) Sen så fick man också höra en väldigt givande predikan av Carl-Erik Sahlberg där vi bl.a. fick en väldigt bra och tänkvärd fråga, nämligen: "Om du blev åtalad för att vara kristen skulle det då finnas nog med bevis för att få dig fälld?"
Var där med Josefine, Sofie och Daniel och efteråt så tog vi en promenad på Drottninggatan till Gamla stan och bort mot Södermalm. Det var trevligt, skönt väder och bra sällskap liksom.

Kom även på förra helgen att min bror fyller år imorgon. Att tiden går så fort alltså.. Var man ju på riktigt tvungen att tänka ut vad man skulle köpa till honom, och jag som är så dålig på sånt, men jag kom på nåt i alla fall som faktiskt är bra so I went for that one ^^ Jag älskar att ge bort saker, men det jobbiga är att komma på vad man ska ge. Jag vill ju att det ska vara perfekt.
Så ikväll blir det nog tårtbak här hemma, att han fyller 21 imorgon alltså... Och att han fyller år imorgon innebär ju att det bara är några få dagar kvar till min födelsedag på onsdag. Allt går som sagt alldeles för fort, det smyger sig bara på saker helt plötsligt ^^.. Ojojoj.. Var det inte sommar nyss liksom..
Men men, jag ska inte gnälla. Kan vara ganska skönt att tiden går fort ibland ändå.

Ha det gott =)

2007-09-17

Så har man gjort bloggen lite mer personliga då =) Har suttit och försökt komma på hur jag skulle göra ett tag men nu har jag satt in lite egna bilder vid rubriken på sidan i alla fall..

För övrigt så händer inte så jätte mycket för tillfället. Kommer vara hemma gående den här veckan, vikarierade på förskolan hela förra veckan. Känns tråkigt att jag inte kommer jobba där sen så mycket, man har ju fått kontakt med barnen och sådär nu så det är lite tråkigt att man "slutar". Men jag kommer vikariera där redan nästa vecka igen och sedan om typ tre veckor eller nåt sånt.. Lite klurigt bara hur man ska göra med jobbsökandet liksom.. Jag kommer ju fortsätta söka jobb men hur blir det liksom med de dagar jag lovat vikariera då? Det är ju inte så många men jag menar de räknar ju med att jag kommer kunna jobba då.. Fast man kanske får nå jobb som man kan välja arbetspass och sådär så då ordnar det ju sig, men annars känns det ju lite konstigt att säga att ja, den och den och den dagen kommer jag inte kunna jobba och sen inte den och den heller... Hmm... Aja, det ordnar sig ju...
Inget att oroa sig för förrän den dagen kommer. Kan ju inte gå runt och grubbla på en massa saker som inte är aktuellt för tillfället. Finns ju annat man måste tänka på liksom.

Ska nog gå och ge blod i veckan också. Blir nog bra.. Men annars händer inte så mycket som sagt... Får väl se lite vad som händer... Kanske ska försöka åka till Stockholm någon dag, om jag kan få någon att hänga med, annars är det ju inte så kul. Men ska i alla fall försöka utnyttja busskortet nu till fullo innan det går ut nästa vecka, onödigt att ha det och inte använda det..

Aja, nu ska jag göra nåt annat

Ha det gott

Ett litet citat

Läste det här citatet i Under ytan 2 och tyckte det var bra, så jag skriver det här:

"Människor borde alltid bete sig mot varandra som om deras möte vore det sista" - Vilhelm Moberg

Det är något man borde tänka på.

2007-09-04


Måste säga att det är ganska jobbigt att ha varit förkyld, speciellt när man vill gå och ge blod.. Man måste ju ha varit frisk i typ en vecka och förkylningar sitter ju alltid kvar lite extra länge och retar, i alla fall på mig..
Det var lite kul fick min kallelse för snart två veckor sedan och sen fick jag ett sms några dagar senare där det stod det gamla vanliga: "Hej Rebecca. Vi har brist på din blodgrupp kan du hjälpa oss på kringeltappen.. osv."  Och på kallelsen står det att man ska höra av sig om man inte kan ge blod av någon anledning, men det roliga är ju att man inte får någon tid att komma dit, i alla fall inte jag, och då inte har någon tid man missar om man inte kan ge just då... Sedan har det hänt när jag väl kommit till blodcentralen att de har frågat om jag hade fått någon tid och jag säger nej, och de svarar att det var konstigt det brukar vi ju ge.. Jag bara okej.. Vad ska man säga då liksom..?
Ja, som sagt så vill jag ju gå och ge blod nu.. Men får väl vänta den där veckan som man ska vänta.

Vad händer för övrigt? Jo, jag har kommit på att igår så var det bara en månad kvar tills jag fyller år.. Alltså är det sådär en 29 dagar kvar idag... Oj, vad tiden går fort.. Känns fortfarande som att det inte var så länge sedan det var nyår, eller påsk eller nåt annat sånt där som kommer tidigt på året... 
När man var mindre tog allt så mycket längre tid alltså. Man tyckte att sommarlovet var för evigt och man längtade alltid till julen eller födelsedagar och sånt där. Man tyckte att allt låg så långt fram i tiden, men nu går allt jätte fort..

Men ingen panik för det.. Orka stressa över något man ändå inte kan styra över...

2007-09-02

Jag och morgnar är ju bara helt underbart... Jag fattar inte att jag lyckas så bra vissa ggr medan andra ggr inte alls..
Vi kan börja med i Fredags då, jag hade ställt alarmet på 05.15 och var lite smått oroliga att jag skulle vakna sådär en fem minuter innan jag skulle vara tvungen att gå men istället så vaknade jag kl.04.46 och är hur pigg som helst. Bestämmer mig för att vara vaken med tanke på att om jag somnat om så hade jag varit typ död nästa gång jag vaknar så efter en liten stund sätter jag igång TV:n. Inget där som var värt att se riktigt men jag kollade på två avsnitt på rad av Lättlagat.. Mycket spännande^^ Mamma sms:ade mig någon minut innan fem och jag messade lite med henne. Berättade bl.a. att jag sätt på text-tv att det hade snöat i kiruna under natten.. Vad mysigt^^
Men jag kom i alla fall upp ordentligt och kom iväg i god tid för att lämna Adde och ta rätt buss och tåg.
Väl på Östermalms t-banestation ser jag en ganska så rolig syn faktiskt. Stockholmare kan bryta mot trafikregler och jag vet inte vad men när det kommer till den oskrivna lagen gällande rulltrappor är det något heligt för dem alltså. Man ska helt enkelt hålla sig till höger om man ska stå stilla och till vänster om man ska gå upp, man får absolut inte stå stilla på vänster sida. Alla stod på ett fint led på höger sida och väntade på att få gå upp i rulltrappan.
Sen om vi tar imorse då, när jag skulle kliva upp senast nio för att hinna med och göra det jag skulle göra innan jag åkte till Clara, så vaknade jag först några ggr när alarmet ringde första gången vid kl.8.15. Sedan är jag ju så skicklig att jag stänger av alarmet halvt sovande där sista gången det ringer vid typ kl.9.15 så jag vaknar av att Robin går omkring i köket och stannar utanför min dörr och tittar in. Jag tittar till baka på honom när jag snabbt kollat vad klockan är och konstaterat nu skulle jag ha gått hemifrån (klockan var 9.46). Hans kommentar kommer inte allt för oväntat. Du vet att du måste gå om typ en kvart om du ska hinna till S:ta Clara. Jo, det visste jag mycket väl. Och dessutom gick bussarna bara varje halv timma = kvart i/kvart över. Great... Det var ju helt underbart att komma på som ni kanske förstår.. Jag skyndade i alla fall iväg tio i, var tvungen att åka upp igen för att jag glömt min mobil (sorgligt men sant så känner jag mig ganska naken utan den...) Kom iväg igen och skyndade ner till centralen... Var tvungen att göra ett litet stopp på vägen för att göra en gej och jag kom ner till centralen typ 16 över. Tåget stod inne, men det gick inte.. Det stod helt avstängt och vi fick vänta på ett annat tåg som kom och gick vid halv. Det kändes ju lite dumt att komma sent till kyrkan men jag hade bestämt mig för att åka till Sthlm och Clara så så skulle det bli också. Kom dit till 11.23, typ tjugo minuter sent alltså. Men jag ångrar det absolut inte. Det var riktigt härligt att vara där och det kändes som att det behövdes att få vara där just idag också. Det var riktigt skönt att få sjunga lovsångerna och predikan var jättebra med bl.a. ett vittnesbörd, av en kille från uppsala, som  var riktigt stärkande. För övrigt har dagen varit väldigt bra, lite seg bara för jag har varit ganska så trött. Vilket kan förklaras på ett väldigt enkelt sätt. Jag kom inte i säng förrän efter tre inatt. Var nämligen hos America igår kväll och sen följde jag med frida och väntade på nattbussen här i Saltskog. Det var ju lite små kul ändå. Det stod tre riktigt fulla killar där vid busshållplatsen och då blir man ju lite sådär vaksam liksom och så kommer en av killarna, han som verkade minst full fram och började prata med oss på lite halvtaskig engelska och ska fråga om vägen någonstans, men han verkade inte riktigt veta vart han skulle. De skulle ju antagligen till stället där de bor och sova men han verkade inte veta vart det var. Alltså det är andra gången vi stöter på någon som är full, inte kommer härifrån och inte vet vart han bor. Förra gången var det nån kille från Småland typ. Jag menar är inte det ganska viktigt att komma ihåog vart man bor. Det borde man ju lära sig om man vet att man ska iväg någonstans. Ocxh om man nu ska dricka så mycket att man blir riktigt full borde man väl lägga nån lapp i fickan med namnet på stället så man åtminstone kan fråga om vägen eller nåt. Aja, lite kul var det ju, men man tycker ju synd om dem för man kan ju inte hjälpa dem på nåt sätt och vet ju inte vad det blir av dem...

Ska avsluta med en grej som hände vid middagen i fredags:
Jag: Föresten mamma, jag ska till America imorgon kväll och jag ska fråga om jag kan ta med Adde, förhoppningsvis går det bra men om det inte går kan du passa honom då?
Mamma: (Typ) Ja, det kan jag väl antar jag...
Rose-Marie(Kjelles yngsta dotter, snart 14år) ser helt förundrad ut och frågar med stora ögon: Ska du till Amerika?!
Jag som inte tänkte på att det var något konstigt med det när jag sa det kommer på hur det lät och började skratta lite, lika så gjorde mamma och efter att vi skämtat lite med R-M så förklarar vi vad jag menade^^