Jul snart :D

Har haft lite julmys med lite folk från klassen idag. Ätit middag och glöggat med pepparkakor och kladdkaka och lite julmusik såklart för att riktigt få upp stämningen. Snart är det alltså jul på riktigt:) Mys.
Imorgon har jag sista seminariet för i år och det bär hemåt Södertälje på eftermiddagen för att pysslas om lite^^
Sen blir man kvar där i hela två veckor + ett par dagar. Nice, får man passa på att utnyttja tiden väl :)

Det ligger snö på marken, fantastiskt! Imorse när jag gick ut med Adde och det snöade kunde man inte känna så mycket annat än en såndär barnslig lycka, tredje dagen eller nåt med snöande, man blir ju för salig:)
Får väl se hur det håller i sig framöver.

Har fått resultatet på tentan som vi hade nu senast, vet inte om jag skrivit det tidigare men jag blev godkänd i alla fall. Var sjukt skönt. Men det var ju lite på håret faktiskt. Var bara nån poäng över gränsen. Lite läskigt.
Måste vara den sämsta skrivningen som jag haft sen jag vet inte när. Nyttig upplevelse tror jag. Var i och för sig rätt inställd på att det mycket väl hade kunnat bli omtenta i januari, riktigt skönt att det nu inte blir så!

Ser fram emot att åka till södertälje nu ett tag i alla fall. Måste bara komma på vad man ska packa med sig för nåt. Man är ju så van att ha alla kläder och så där, alla möjligheter. Men det känns ju inte som att man ens nästan skulle komma på tanken att orka släpa med sig så förskräckligt mycket. Måste tänka igenom lite nogrannare vad man vill har på jul och nyår nu i förväg bara. Jobbigt :P

Aja, nu ut med hunden och sen packa lite kanske. Blir väl inte så mycket tid till det imorgon kan jag tänka mig.

Puss

Snart klarat av en termin då...

... eller ja, inte riktigt kanske då terminen slutar i slutet av januari men ändå. Nu är vi ju i alla fall i slutfasen av året och det bär snart hem till Södertälje igen för julfirande och allt, om sådär en vecka, så det känns ju lite så.

Tog det mycket omdiskuterade svinis-vaccinet i måndags. Ömmar fortfarande lite i armen, vilket inte är speciellt konstigt eftersom man stoppar nålen i muskeln liksom. Inga övriga symtom annars. Så det är inget att klaga över. Många tycker att det här med svininfluensan är lite väl överspelat, däribland även jag. "Mycket väsen för ingenting" för att dra till med ett kännt citat, eller varför inte att man gör en höna av en fjäder.
Det har blivit en sådan hysteri kring det hela från medias håll så man blir ju lite less. Mycket snack om hur farlig den nya influensan är hit och dit. Men helt allvarligt.. Hur många normalfriska människor skulle egentligen dö av denna fruktade sjukdom? Har man otur och får den kanske man ligger däckad i två veckor eller nåt, men hur många har egentligen dött som innan varit helt friska och inte småbarn? Det är farligt för vissa människor, ja. men man behöver väl inte gå ut med någon slags skrämsel propagande för det..
Jag tycker man kan ta och vaccinera sig, inte för att man kommer dö annars utan för att andra människor kan få det av dig som i sin tur riskerar att dö. Det tycker jag man istället borde gå ut med tydligare. Inte bara säga att den är farlig och att det är den enda sida människor får höra. Belys istället ordentligt på den "riktiga" orsaken till att man borde vaccinera sig: för att skydda personer från riskgrupper som själva kanske inte kan ta vaccinet eller som vaccinet inte tros fungera för av olika anledningar. Att man ska tänka på att man kan bära på sjukdomen utan att bli drabbad av den och kanske i tron att allt är som vanligt möta gamla Agda, som har nedsatt immunförsvar och av någon anledning inte kunnat vaccinera sig, och så för man över det till henne och hon klarar inte av den.

Sen kan man ju fundera över varför media lagt upp det som man gjort? Kan ju vara att man faktiskt inte vill att halva Sverige ska bli lamslaget av att så många insjuknat samtidigt. Den ekonomiska aspekten liksom, ja det känns ju rätt troligt att det är en anledning. Eller kanske tron på människan vacklar... Man upplever sig inte se det där altruistiska tänkandet hos folk, viljan att göra något inte främst för sin egen skull utan för någon annans. Man tvivlar kanske på att folk skulle vaccinera sig för att andra ska få behålla hälsan. Trots att det inte utgör någon fara för dem själva.
Den viktiga frågan i det här, tycker jag som kristen och som socionomstudent, är detta tvivel berättigat? Är den misstron till människan berättigad? Vad har i så fall lett fram till denna egoism? När lämnade vi tron på solidaritet? (inga politiska företecken menade i detta). När blev vi och vad har gjort oss så kalla?
Jag vill tro på människans välvilja, att det finns godhet i oss. Lite naivt, ja kanske det, eller kanske inte.
Man kan ju se tendenser åt båda hållen kan jag tycka. Vissa människor verkar inte ha nåt gott alls medan andra gör en riktigt glad i hjärtat. Hur kommer det sig då?

Hm, detta spårade kanske ut lite vid en viss punkt, men men.. Så går det när man har mycket tankar på samma gång. Haha, blev ju typ uppsatslängd på den^^ 
Och jag menar ju så klart inte nu att man är ond om man inte tar vaccinet utan vill bara lägga upp den bild jag tycker har kommit lite i skymundan, hörde det på nyheterna en gång kanske, annars har det bara varit om hur farlig den är och om dödsfallen.
Men nu ska jag slut aprata om det i alla fall. Som sagt det är nog ltie överspelat, och det finns viktigare saker att prata om!

Ha det gott!