2008-07-30

Värmen har ju inga gränser!

Jag vet att vi svenskar generellt sett är ett rätt gnälligt folk när det kommer till väder, vi blir liksom aldrig riktigt nöjda känns det som. Inte många jag känner i alla fall. Men alltså det här är ju bara jobbigt, seriöst. Man kan ju inte röra sig ute nästan... Var iväg till ICA Maxi idag och handlade lite, och typ dog på vägen. Inte nog med att det är varmt ute, det är ju sjukt mycket varmare i bussarna, nån som hört talas om luftkonditionering?
Och så vill jag inte ha öppna fönster heller för jag har ju världens fobi för getingar och dylikt. Jag skojar inte, alla som känner mig vet eller borde i alla fall vet ^^ Jag klarar inte av det..
Detta gör det riktigt jobbigt på nätterna då jag bor i lägenhetens "tortyrrum", ligger i solen hela dagarna, och jag kan ju då inte ha fönstret öppet av ovan förklarade skäl.
Så det blir "lite" varmt.
Nu säger väl folk att man inte ska gnälla nu när vi äntligen fått sommar i Sverige, men kom igen... Det är ju inte ens skönt på dagarna. Det är ju skönare på kvällarna men man måste ju ut på dagen också...
Kan det inte bara bli lagom liksom? 

Aja, man ska väl inte gnälla egentligen, det är ju bara nån vecka om året ^^

2008-07-26

Så var man än en gång hemma igen då, och nu är jag hemma för att stanna. Ett tag i alla fall=P Får se om jag åker till Norrköping över nån dag innan sommarn är slut kanske, kolla in staden lite och se om det är värt att flytta dit nästa år =P.
Har varit i Göteborg i veckan, hos Jonas. Har varit riktigt nice. Vi var bland annat på bio, vi såg "Jiddra inte med Zohan" den var rolig^^  och så var vi även på en grekisk resturang en dag, mums =) Sen har vi gjort en del andra grejer också, men orka räkna upp allt nu ^^

Det var lite kul, åkte hem idag då, skulle egentligen åkt hem igår men det var så dyrt så jag skulle ta tåget 06.02 från Göteborg imorse istället. Vilket resulterade i att vi skulle behöva klliva upp vid 4 och åka vid 5 för att Jonas började jobba  6 också. Det som inte var jätte intelligent då var att vi gick och la oss typ 20 över 2 och somnade typ tidigast 3 bara för att det var så varmt och att man var "lite" övertrött ^^

Så när det var dags att kliva upp hade jag sovit, med lite tur 1h och en kvart kanske, vaknade av Adde ett par gånger tror jag. Sen när vi var på väg till Centralstationen så hade inte krogbesökarna från fredag kvällen ens kommit hem än ^^ Så där går vi "pigga" och "alerta" förbi alla fulla människor som inte tagit sig hem. Tyckte jag var skit kul^^ Kändes lite som att man själv varit ute hela natten, så trött var man i huvudet. Så såg man lite halv suddigt när man skulle läsa.


Slummrade till en skvätt på tåget men inte mycket mer än så, så när jag kom hem (ca. 10.45) så lade jag mig på sängen och sov till typ tre, inte världens bästa plan det heller kanske men jag kommer noog inte ha så jätte stora problem att somna ikväll ändå.

Det var en liten uppdatering i alla fall =)


2008-07-19(-20)

Kom precis hem ifrån Affe, han firade sin födelsedag idag, han fyller egentligen år på måndag men då är han ute i lumpen (eller vad man nu säger:P) igen.
Det var verkligen jätte trevligt, ångrar defenitivt inte att jag åkte dit. Kul folk och god mat^^ och allt.
Det var kul att snacka lite med Josefine på vägen hem också, vi gör ju inte det så ofta längre :(
Får bättra oss lite tycker jag:)

Får nog bättra mig över huvud taget när det gäller att umgås med kompisar. Kan inte göra så mycket just nu då jag varit i Ume och åker till Götet på måndag. Men sen får det helt enkelt bli en bättring tycker jag! Nu ska jag skärpa till mig lite.

Hm, kanske borde sova lite, ska ju ändå upp vid halv nio imorgon och gå ut med hunden, väcka Josefine och sedan möta Jonna, gå ner till centralen, möta Josefine och ta tåget upp till Stockholm och gå till S:ta Clara kyrka och sendare hemgrupp hos Sofie på eftermiddagen/kvällen =)

God natt! =)

A tripp down memory lane

Så har man varit i Umeå i en och en halv vecka ungefär. Sitter nu på tåget från Sundsvall på väg hem igen.

Det var riktigt kul att hälsa på där uppe. Man var väl lite strandad till följd av busstrejken men det gjorde inte så mycket. Var ute och gick i området, inte mycket som förändrats i Östra Ersboda, Lite nya bostäder och omgjorda (lite till det sämre) lekplatser. Annars var det likadant som när jag var liten. Mykcet minnen dök upp var man gick =)
Känns lite tråkigt att åka hem igen faktiskt, men ändå rätt bra. Kommer ju tillbaka och så saknar man ju hemma lite.

Lite skönt att busstrejken blev uppklarad också, hade inte suttit här nu annars utan troligen åkt nåt nattåg eller nåt istället, då jag åkte buss från Umeå till Sundsvall och den busslinjen påverkades av strejken. Var inte jätte orolig egentligen med tanke på att det brukar ju alltid lösa sig på nåt sätt. Och det värsta som kunde hända skulle ju vara att jag skullle få stanna där uppe ett par dar till eller nån vecka. Det hade ju inte varit hela världen i så fall faktiskt. Lite synd att missa hemgruppen och skjuta upp resan till Jonas bara.  Eftersom nästa vecka var den bästa att komma dit på.

Skriver kanske mer om resan sen.
Tänkte kanske lägga upp lite bilder, får se..

2008-07-06

Skönt att busstrejken är över för tillfället. Får hoppas att det fortsätter så. Startar de den igen på måndag vid midnatt kan det ju bli lite jobbigt för min resa till pappa. Jag kommer dit utan problem eftersom strejken då skulle sätta igång igen vid midnatt mot tisdag antar jag, men det skulle ju med lite otur kunna komplicera hemresan en aning.
För innan förhandlingarna började i fredags så varslade man om att västernorrlandstrafiken bl.a. mellan sundsvall och haparande skulle gå i strejk den 8 juli och då skulle linje 10 och 100 drabbas.
Det jobbiga skulle då vara att jag ska ta buss 100 från umeå till sundsvall och där byta till tåget mot stockholm.
Och jag måste ju säga att Dintur som har hand om länstrafiken i västernorrland(som jag då ska åka med) inte har världens mest hjälpsamma kundservice.
Så nu får alla hålla tummarna för att förhandlingarna går bra :) och i fall de inte gör det att de skjuter upp strrejken där uppe till efter den 17:de eller att den är över då ;)

2007-07-02

På måndag åker jag till Umeå, upp till pappa. Finally.
Har varit lite fundersam om hur jag ska hitta bussen i Sundsvall eftersom jag bara åkt igenom där typ 4ggr tidigare. Aldrig liksom varit i stan. Och busstationen ligger en bit bort från tågstationen så jag funderade på hur det skulle bli liksom. Men det ordnar sig väl tänkte jag. Kontrollfreak som jag kan vara ibland har jag kollat upp precis hur det ligger till och vet precis vart jag ska vara när bussen går (en busshållplats som ligger vid tågstationshuset.)
Så nu känns det mycket bättre, 9min på dit vägen och 16 min på hemvägen, i bytestid, blir ju perfekt.

Det enda jag funderar på nu är hur Adde kommer vara på tåget och sen på bussen. Lite jobbigt om han blir nervös och typ låter hela tiden. Men det ordnar sig väl det med =)