2007-12-11

Det finns verkligen en fram-och baksida när det gäller att jobba med barn. Först kan man ju ta framsidan, barn är så söta och gosiga(för det mesta), och så kan man lära sig mycket av även små barn. Baksidan är då att man kan ju inte räkna med att vara helt frisk sådär jätte länge...
Som nu till exempel så går det eller har gått (hur man nu ska se det) magsjuka på jobbet, riktigt mysiga grejer det där alltså... Och tror ni inte att jag åker på det där, mamma klarade sig men jag åkte dit på det.. Immunförsvar - vad är det? Plus att en av dem som jobbar på "min" avdelning hade till råga på allt en förkylning eller nåt sånt på g och den snappade jag ju också upp.. Härliga tider... Aja, kroppen har väl helt enkelt inte vant sig än men det gör den väl så småningom om det blir som mamma säger..¨

Annars mår jag rätt ockej nu faktiskt, själva magsjukan var inte kvar så länge, dock kan jag må lite illa nu då och då, men det beror nog på något annat, ingen aning om vad det skulle kunna vara men ja.. Förkylningsgrejen sitter kvar, den kom fram och visade sig i lördags och sitter kvar än.. Men annars är det bra.

Måste börja köpa julklappar nu känner jag.. Det är ju inte så långt kvar nu. Som tur är så vet jag typ vad jag ska köpa till mamma och Robin så det är ju ganska skönt..

Aja, kanske ska försöka göra nåt vettigt idag...

2007-12-02

Hm, jag är inte så bra på att uppdatera här känner jag...
Jag har tänkt göra det flera gånger men det är ju en väg mellan tanke och handling också.
Men nu ska jag försöka ta mig i kragen lite och uppdatera mera. Måste ju bara ha något att skriva om också, men det finns det väl nästan alltid egentligen. Kanske inte världens intressantaste men det finns väl alltid nåt.

En anledning till att jag varit dålig på att skriva är att jag inte suttit vid datorn så jätte ofta sen sist, har nämligen jobbat nu i typ tre och en halv vecka och då ser ju dagarna ut ungefär som följande: sova, jobba, äta, sova, jobba osv... Men det är ju kul i alla fall, trivs väldigt bra på den där föskolan, söta barn och bra personal.
Det känns bra att det vill ha kvar mig som vikarie, det var lite kul här om veckan så ringde hon och frågade om jag kunde jobba lite längre en dag för det var någon mer som var sjuk eller vad det nu var. Hon sa: "Ja, det är ju bäst att fråga dig först för du är ju våran vikaire" ^^
 Sen var jag med på deras fotografering också.. Det kändes lite skumt faktiskt.. Hade inte alls tänkt att jag skulle vara med på det då det bara ska vara barn och personal och sådär men chefen tyckte jag skulle vara med, kändes väl lite konstigt men det var ju lite kul det med. Såg typ ut som crap också, eller ja, kanske inte så farligt men jaja =)

Har ni tänkt på hur många gånger man typ sätter sitt liv i andra människors händer när man pendlar fram och tillbaka dagligen och hur mycket man ändå förlitar sig på människor.. Jag menar som när du åker buss eller tåg och som i mitt fall även tunnelbana. Tänk vad man förlitar sig på att de som kör faktiskt vet vad de håller på med. Det är ju självklart att de har det liksom men det är ju inte som att man förväntar sig att de ska tappa kontrollen eller så. Man sitter där och har fullt förtroende. Inte för att det är nåt fel med det, det är ju bara bra, men det är lite intressant bara.

Vad har hänt annars då? Ja, jag har skaffat nya glasögon så jag har ordentliga glasögon när jag ska göra saker som det kan vara bra att ha glasögon till som att köra bil, eller sitta länge vid datorn eller så där. Var på synundersökning för någon vecka sedan och då sa det att min syn försämrats en aning så då passade jag på att fixa nya, hela ^^ glasögon.  Ser riktigt smart ut i dem faktiskt =)

Annars så har jag inte så mycket att skriva faktiskt, livet rullar på liksom...

Var hemma hos Jonna igår. Tobbe fyllde år i veckan så då hade han födelsedagsfest igår. Det var jätte kul faktiskt. Lite kul i att se vad han har för kompisar ^^ och de verkade ju trevliga och sådär. Kände igen vissa som jag träffat tidigare men annars var det bara Jonna och Tobbe som jag kände. Kände igen ensom var där också som jag inte träffat genom Tobbe utan jag kom på att han har gått i samma skola som jag. Världen är ju bra liten..
Det var en kul kväll, slutade kanske inte lika kul men om mman ser the big picture så var det det.

I alla fall..
Måste verkligen uppdatera oftare så det inte blir såndana här maraton-inlägg en gång i månaden.